Het az Sint-Blasius heeft een nieuwe software voor de telefooncentrale, een 'contactcenter', in gebruik genomen. Op vandaag is het contactcenter geïmplementeerd voor de nummers 052 25 25 05 (afsprakenbureau/medisch secretariaat) en 052 25 20 11 (algemeen nummer, onthaal).
Telefoonnummers van huisartsen die naar een van deze nummers bellen, worden als prior herkend en krijgen voorrang in de opvolging; zij hoeven niet via een keuzemenu te gaan.
Huisartsen die wel nog een keuzemenu horen, kunnen hun telefoonnummer(s) en GSM-nummer sturen naar info@azsintblasius.be (dienst communicatie). We laten deze nummers dan ook als prioritaire nummers in de software invoeren.
Digitale artsengids 'Kompaz' - Klik hier door naar de inlogpagina van Kompaz
Dit is een beveiligd platform, waarin specialisten en huisartsen hun profiel- en contactgegevens met elkaar kunnen delen. De digitale artsengids kan geraadpleegd worden op de laptop/PC en via een app op de smartphone.
Wat vindt u in de artsengids?
Bent u nog niet opgenomen in de artsengids, en hebt u nog geen toegang? Stuur een mailtje naar kompaz@azsintblasius.be.
De handleiding voor de installatie van de app op uw smartphone vindt u hier: Android en Apple.
Artsengids (boekvorm)
De gedrukte versie van de Artsengids verschijnt tweejaarlijks en wordt per post opgestuurd naar de huisartsen in de regio. Indien u een (extra) exemplaar wenst, kan u dit vragen via info@azsintblasius.be
Het elektronisch patiëntendossier is opgemaakt KWS (Klinisch Werkstation). Het integreert het medisch, verpleegkundig en paramedisch dossier van de patiënt in één globaal elektronisch dossier.
Huisartsen kunnen gebruik maken van de Hub om verslagen in te kijken. KWS stuurt verslaggeving door van het elektronisch patiëntendossier naar de Hub in Leuven, waar de huisarts het verslag kan inkijken. De huisarts dient zich voor toegang tot de Hub vooraf te registreren.
Info over deze registratie: www.vznkul.be/hub
Voor meer info over Hub en Metahub surf naar
https://www.ehealth.fgov.be/nl/zorgverleners/online-diensten/hubs-metahub/meer-weten
Huisartsen kunnen protocols, labo-uitslagen en ontslagbrieven elektronisch ontvangen en integreren in hun patiëntendossier via de eHealth-conforme kanalen (Hector of Medimail). Dit geldt ook voor de dagelijkse OTO-berichten (over opname, transfer en ontslag van patiënten).
Voor info over het zich conformeren met eHealth, zie:
Indien u wenst kan u als huisarts ervoor opteren om alle (dus ook deze die niet door uzelf werden aangevraagd) nieuwe resultaten van ons Medisch Laboratorium die betrekking hebben op uw patiënten, elektronisch te ontvangen. U kan deze mogelijkheid op elk moment van start laten gaan of stopzetten via een mail met uw naam, adres en RIZIV-nummer aan info@azsintblasius.be.
Contactinformatie medische verslaggeving
Katrien Boodts
Met Nexuzhealth Consult krijgt u inzage in het medisch dossier van uw patiënten. U kunt de beelden, labresultaten en verslagen van uw patiënten bekijken.
U kan ook een afspraak maken voor uw patiënt.
U logt in met uw nexuzhealth-codekaart of met uw elektronische identiteitskaart.
Klik hier door naar Nexuzhealth consult: https://nexuzhealth.com/nl/consult/
KLIK hier om online een afspraak in te plannen voor uw patiënt bij medische beeldvorming campus Zele.
Dit kan zowel voor CT als voor RX, echo, mammografie en BMD.
Vraag uw login gegevens op bij support@introlution.be.
Werkt u reeds met “mijnonlineagenda” binnen uw eigen praktijk, kan u ook rechtstreeks vanuit uw eigen praktijkagenda een afspraak maken. Voor meer informatie kan u hiervoor ook contact opnemen met Introlution.
Ook telefonisch een afspraak inplannen voor medische beeldvorming Zele blijft mogelijk, via 052 45 64 97.
Voor campus Dendermonde is het inplannen van een afspraak voorlopig enkel telefonisch mogelijk, via 052 25 26 95.
De beelden en verslagen van de dienst medische beeldvorming worden ter beschikking gesteld van verwijzers via PacsOnWeb.
Er is geen specifieke hard- of software nodig. De verslagen, die u via de EhealthBox ontvangt, bevatten een url met codes naar de foto's en de bijhorende verslagen, zodat u deze gemakkelijk kan terugvinden.
Aanmelden voor PacsOnWeb: http://rx.azsintblasius.be
Er zijn twee manieren om in te loggen:
Via uw gebruikersnaam hebt u een overzicht van uw aangevraagde onderzoeken en beschikt u ook over meer functies. Voor meer info over de start-up, klik hier.
Vragen of moeilijkheden? Neem contact op met de firma Dobco Medical Systems. Deze staat in voor de implementatie en onderhoud van PacsOnWeb. Deze ondersteuning is gratis voor u als eindgebruiker: support@dobcomed.com.
Het Hospital Outbreak Support Team (HOST) van het Mira-netwerk is een multidisciplinair ziekenhuisteam bestaande uit leden van az Sint-Blasius en Vitaz.
Dit team is samengesteld uit verantwoordelijke artsen-ziekenhuishygiëne, een coördinator, verpleegkundig ziekenhuishygiënisten en ziekenhuisapothekers. Het geheel kadert in een proefproject, lopende van 1 januari 2021 t/m 31 december 2024, en wordt begeleid door de FOD Volksgezondheid. Het beheer ervan valt onder de verantwoordelijkheid van de BAPCOC of Belgische Commissie voor de coördinatie van het antibioticabeleid.
Het doel van het HOST-team is om infectiepreventie en -controle (IPC) en antimicrobieel stewardship (AMS) te versterken langs twee actielijnen:
Op de dienst pediatrie loopt sinds augustus 2021 een proefproject van de Federale Overheid, dat een liaison psychiatrie mogelijk maakt voor kinderen en jongeren tot 15 jaar. Het project is erkend tot einde oktober 2022. Het richt zich tot kinderen met psychische ondersteuningsnood en biedt ondersteuning tijdens een geplande of ongeplande opname, en na ontslag uit het ziekenhuis. Een multidisciplinair team van externe zorgverleners (van Tilia en CGG De drie stromen) biedt ondersteuning op onze kinderafdeling. Het pediatrisch team van az Sint-Blasius versterkt zo ook eigen expertise.
Mogelijke indicaties: Eetproblematiek; Huilbaby's; Psychosomatische klachten; Aanpassingsstoornis als gevolg van een lichamelijk probleem (bv. diabetes); Milde angst- en stemmingsstoornissen; Aanpassingsstoornis met gemengde stoornis van emotie en gedrag; Separatieproblemen; Ontregeling van eet- en slaappatroon.
Patiënten met een ernstige psychiatrische problematiek (psychose, ernstige suïcidaliteit), een primaire sociale problematiek,… komen niet aanmerking voor het liaisonproject.
Team
Kinderartsen AZ Sint-Blasius
Nancy Heynderickx, hoofdverpleegkundige, en de verpleegkundigen van de kinderafdeling
Gwen Braxel, psychotherapeut en psycholoog
Ellen Sergeant, orthopedagoog
Ann Van Thillo, kinderpsychiater
Nadine De Clercq, diensthoofd patiëntenbegeleiding, en de sociaal verpleegkundigen en psychologen.
Hoe een kind aanmelden? Huisartsen of andere zorgprofessionals met een hulpvraag kunnen contact opnemen met de kinderarts of met het liaisonteam, via 052 25 22 39. Na multidisciplinair overleg wordt beslist of het kind kan opgenomen worden binnen het liaison traject. Nadien volgt er een terugkoppeling naar de aanmelder.
Contactgegevens
Liaisonteam: 052 25 22 39
Secretariaat kindergeneeskunde: 052 25 20 08
Kinderafdeling AZ Sint Blasius: 052 25 25 98
Nancy.Heynderickx@azsintblasius.be
Medisch diensthoofd dr. Ivo Corthouts: via 052 25 20 08.
Het AZ Sint-Blasius en huisartsenkring Vehamed hechten het grootste belang aan overleg en samenwerking. Het overleg wordt georganiseerd in discipline- of themagebonden (tijdelijke) werkgroepen, opgevolgd door een vaste overlegkern, voorgezeten door dr. Ben Pyl voor Vehamed en dr. Kristof Van den Hauwe voor az Sint-Blasius. Voor info kan u terecht bij wim.thierens@vehamed.be (Vehamed) of dominique.potteau@azsintblasius.be (AZ Sint-Blasius).
Aanvraag opsporing
De wetgever voorziet een specifieke nomenclatuur ter opsporing van borstkanker bij asymptomatische vrouwen met sterk verhoogd risicoprofiel. Dit geldt, ongeacht de leeftijd van de patiënt, zowel voor preventieve RX-mammografie, echografie borsten en NMR borsten.
Wat betekent dit voor u als aanvragende arts?
Herstel & Balans
Herstel & Balans is een oncorevalidatieprogramma voor patiënten uit de regio, bij wie de behandeling is afgerond. Het programma duurt 12 weken en bestaat uit lichaamstraining en psycho-educatie.
Meer info:
Klik hier voor de patiëntenbrochures coloscopie (voorbereiding met Plenvu of Picoprep).
Samenwerkingsafspraken tussen externe zorgmedewerkers en het ziekenhuis.
Bovenstaande richtlijnen werden in 2013 in az Sint-Blasius voorgesteld als samenwerkingsvoorstel tussen externe zorgmedewerkers en het ziekenhuis en aanvaard door de aanwezige zorgprofessionals waaronder huisartsen, RVT-artsen en ziekenhuisartsen. Sinds januari 2014 is dit beleid in az Sint-Blasius van kracht.
Contactinformatie mbt CPE
dhr. Jo De Munck, verpleegkundig ziekenhuishygiënist
dr. Laura Heireman, klinisch biologe
In 2016 legde een werkgroep afspraken vast voor een gezamenlijk zorgpad dementie.Zowel Vehamed, het expertisecentrum Meander, het az Sint-Blasius als het OPD deelsel Dendermonde waren betrokken bij de ontwikkeling van dit zorgpad.
Download hier het zorgpad (PDF).
Meer info op de website van Meander en/of op de site van Vehamed.
Diabetesmedicatie uit de markt: mogelijke alternatieven
Recent is sommige diabetesmedicatie van de markt verdwenen. Het gaat met name over Insuman Rapid® Solostar en Insuman Basal® Solostar, en over Ertugliflozine (Steglatro/Steglujan).
Wellicht krijgt u als huisarts hierover tal van vragen. Het diabetesteam informeert u daarom graag over het beleid en de mogelijke alternatieven via deze link.
In 2018 ontwikkelden abdominaal chirurgen Simon Van de Vrande en Filip Vanrykel een zorgpad voor obesitasheelkunde, in nauw overleg met enkele vertegenwoordigers van huisartsenkring Vehamed. Het zorgpad is samen met een ondersteunende steekkaart beschikbaar op de beveiligde webpagina’s van Vehamed. U kan het ook aanvragen via obesitaskliniek@azsintblasius.be of 052 25 27 09.
De obesitaskliniek heeft ook een niet-invasief aanbod voor mensen met ernstig overgewicht, waaronder een groepsprogramma. U vindt alle info op de pagina's van de obesitaskliniek op onze website.
Aandachtspunten voor veilige heelkunde:
1. Alle patiënten moeten voor de ingreep een klinische evaluatie ondergaan bij de behandelende arts. Dit is ook van toepassing op kinderen. Kinderen kunnen hiervoor verwezen worden naar huisarts of pediater (volgens keuze ouders).
2. De resultaten van de klinische evaluatie worden gedocumenteerd:
DOWNLOADS:
Contactinfo voor preoperatieve evaluatie voor anesthesie
Tel. 052 25 21 12 tussen 8.00 en 18.00 uur.
U kan een voorraad documenten aanvragen via de dienst communicatie
052 25 25 20 of 052 25 21 91 of info@azsintblasius.be
Richtlijnen anticoagulantia-antiaggregentia
zie beveiligd deel www.vehamed.be
of in de digitale artsengids Kompaz
of opvragen via info@azsintblasius.be (052 252520 of 052 252191)
Het reanimatiebeleid van az Sint-Blasius werd ontwikkeld op basis van internationale richtlijnen en in overleg met de Commissie Medische Ethiek; het wordt in het hele ziekenhuis toegepast. Dit beleid is van toepassing op alle opgenomen patiënten waarbij het starten of opdrijven van welbepaalde levensrekkende therapieën als zinloos wordt bestempeld.
Het beleid bevat de aanbeveling om zo mogelijk de huisarts te raadplegen bij het toekennen van een DNR-code, en bij ontslag de huisarts over de toegekende code te informeren via de ontslagbrief. Bij patiënten die verblijven in een woonzorgcentrum wordt ook de CRA bij het ontslag ingelicht.
De in het ziekenhuis toegekende DNR-code vervalt evenwel bij ontslag uit het ziekenhuis, wanneer de patiënt terugkeert naar de thuissituatie, naar een woonzorgcentrum of een andere zorginstelling.
Daarnaast wordt het sterk aanbevolen dat het DNR-besluit besproken wordt met de familie en de patiënt zelf, indien diens draagkracht dit toelaat. Enkel als het meedelen van dergelijke informatie een ernstig gezondheidsrisico inhoudt voor de patiënt, kan het achterhouden van deze informatie aangewezen zijn.
In AZ Sint-Blasius vinden we het belangrijk transparant te communiceren met patiënten en hun familie over ethische aspecten van zorg. Daarom bevindt de volledige informatie over het reanimatiebeleid en over de betekenis van de DNR-codes zich ook in het 'patiëntenluik' van onze website, op de pagina 'ethische zorg'.
Zo nodig wordt de patiënt gereanimeerd of worden andere levensverlengende behandelingen opgestart.
Wanneer aan een patiënt nog geen expliciete code is toegekend, geldt code 0.
In deze situatie krijgt de patiënt alle nodige medische zorgen, maar in geval van een hartstilstand of het stilvallen van de ademhaling wordt geen reanimatie en/of geen kunstmatige beademing toegepast.
De bedoeling is te voorkomen dat terminale patiënten die getroffen worden door een hartstilstand nog zouden worden gereanimeerd.
Deze code betekent géén uitbreiding van de bestaande medische zorgen, waarbij gespecificeerd wordt welke medische zorgen men medisch nutteloos acht en niet meer wil toedienen: vb. kunstmatige beademing, nierdialyse, kunstmatige vocht- en voedseltoediening,…
Doorgaans wordt deze beslissing genomen wanneer DNR 1 reeds van toepassing is. In sommige omstandigheden echter wordt soms beslist de therapie niet uit te breiden met bepaalde invasieve behandelingen, maar wel nog strikte reanimatie interventies te verrichten (bv. intubatie of defibrillatie).
Deze code betekent geen reanimatie, geen nieuwe therapie en bovendien het afbouwen van de bestaande medische zorgen, meestal wanneer het levenseinde naderend of onafwendbaar is (bv. stoppen van antibiotica, antistoltherapie, enz.).
In de werkgroep "sportraadpleging" (Vehamed-az Sint-Blasius) zijn afspraken vastgelegd m.b.t. de sportraadpleging in az Sint-Blasius en het prescreeningsdossier voor sporters.
Patiënten die een sportmedische screening wensen uit te voeren, kunnen een infobrochure en vragenlijsten downloaden op deze pagina en ook op de website van Vehamed. In deze infobrochure wordt de patiënt gevraagd om een vragenlijst in te vullen en zijn huisarts te consulteren. De huisarts doet de gevraagde onderzoeken en vult het dossier in. Vaak vult de patient niet zelf de vragenlijst in, maar doet hij dat samen met zijn huisarts.
Vragenlijst voor de sporter: klik hier
Dossier in te vullen door huisarts: klik hier
(Beide documenten kunnen ook aangevraagd worden via info@azsintblasius.be)
Afspraken worden gemaakt via het afsprakenbureau 052 25 25 05.
Aan de hand van een beslissingboom in het huisartsendossier kunnen er verschillende onderzoeken aangevraagd worden. Ieder groep onderzoeken krijgt een code. De huisarts kan de code meegeven aan patient; zo weet het secretariaat van az Sint-Blasius welke onderzoeken ingepland moeten worden.
Onze dienst klinische biologie ontwikkelde een handig overzicht van staalafnamemodaliteiten (klik hier om het overzicht te openen). Het overzicht is een eerste stap naar een volledige en gebruiksvriendelijke laboratoriumgids. De gebruikte afkortingen worden toegelicht in supplementaire tabellen volgend op de staalafnamemodaliteiten.
Vragen?
Neem contact op met dr. Inge Verschraegen (052 25 29 93) of met apr. klin. bioloog Laura Heireman (052 25 22 19).
15% van de patiënten die binnen komen met thoracale pijnklachten heeft een acuut coronair probleem. Hiervan heeft ongeveer 25% een STEMI, hetgeen binnen de twee uur na het eerste medisch contact behandeld dient te worden met een primaire PCI. Bij een EKG compatibel met STEMI wordt de patiënt onmiddellijk verwezen naar een ziekenhuis met hartcatheterisatie, en dit onder medische begeleiding (MUG). De dienst 112 beslist waar de patiënt naar toe wordt getransfereerd. Alle andere patiënten worden op de lokale spoedgevallen geëvalueerd.
Domus Medica heeft zeer bruikbare richtlijnen uitgeschreven in het kader van thoracale pijnen.
Klik hier voor PDF met de richtlijnen.
Wanneer een patiënt verandert van huisarts, kan u als nieuwe huisarts uw patiënt een toestemmingsbrief (klik hier) laten ondertekenen om de bestaande medische verslagen aan u te laten bezorgen.
U bezorgt de brief via fax of mail aan het ziekenhuis.
Op deze manier hoeft de patiënt zich niet naar het ziekenhuis te begeven en kan u de bestaande verslagen ontvangen rekening houdend met de privacywetgeving.
In nauw overleg met de huisartsen werden door specialisten en verpleegkundigen een groot aantal zorgpaden en zorgtrajecten (voor chronische ziektes) ontwikkeld.
Contact
Het Multidisciplinair Oncologisch Consult (MOC) is een multidisciplinair overleg met als doel voor oncologische en hematologische patiënten een diagnostisch en/of behandelplan op te stellen. In het az Sint-Blasius worden alle nieuwe oncologische patiënten besproken tijdens een MOC en bovendien ook patiënten waarbij het medisch beleid wijzigt. Tijdens dit multidisciplinair overleg wordt het behandelplan van individuele patiënten besproken. Er zijn steeds ten minste 4 artsen van verschillende specialismen betrokken, waaronder ten minste de behandelende specialist(en) en de oncoloog. Afhankelijk van de pathologie kunnen ook de anatomopatholoog, de radioloog, de nuclearist of andere specialisten aanwezig zijn.
De huisarts wordt eveneens uitgenodigd om deel te nemen aan de MOC. Hij of zij kan aanwezig zijn op de MOC of deelnemen via videoconferentie (tele-MOC). Indien de huisarts fysiek aanwezig is, wordt een vergoeding geïnd door het ziekenhuis en daarna doorgestort. Er is geen remgeld voor de patiënt. Voor deelname aan een tele-MOC is voorlopig door de Overheid nog geen vergoeding voorzien. Het verslag van de bespreking met het behandeladvies wordt steeds aan alle betrokken artsen en de huisarts overgemaakt.
De MOC vindt plaats in een volledig uitgeruste vergaderzaal met een geavanceerd systeem: een 360-graden stemgestuurde camera en een microfoon. Hoge resolutie-beeldschermen in de zaal maken het mogelijk om de resultaten van de medische beeldvorming in optimale beeldkwaliteit te bekijken.
Tele-MOC
Omdat we het belangrijk vinden dat huisartsen zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de MOC, bieden we de mogelijkheid om deel te nemen via videoconferentie. Deelname aan de tele-MOC is eenvoudig en vereist geen installatie van aparte programma’s. Men dient enkel te beschikken over een internetverbinding, een microfoon en –indien gewenst- een camera. Een handleiding kan u hier terugvinden.
Tijdstippen van de verschillende MOC-vergaderingen
Locatie: vergaderzaal inkomhal (route 129)
Discipline | Tijdstip | Frequentie |
Dermatologie | Donderdag vanaf 13.30 uur | Maandelijks |
Gastro-enterologie | Vrijdag vanaf 12.15 uur | Wekelijks |
Gynaecologie | Vrijdag vanaf 12.00 uur | Wekelijks |
Hematologie | Donderdag vanaf 16.00 uur | Tweemaandelijks |
Neurologie | Vrijdag vanaf 10.00 uur | Tweemaandelijks |
ORL – MKA | Maandag vanaf 13.00 uur | Tweemaandelijks |
Pneumologie | Maandag vanaf 13.00 uur | Maandelijks |
Senologie (Borstkliniek) | Donderdag vanaf 12.30 uur | Wekelijks |
Urologie | Donderdag vanaf 12.00 uur | Wekelijks |
Incarcerated intrapericardial diaphragmatic hernia after laparoscopic pericardial window for malignant pericardial effusion Ekhlas S Bardisi; Luning Redmer; Luk Verlaeckt; Filip Vanrykel Journal of Clinical Images and Medical Case Reports - 09 2021 |
Het “dropped head”-syndroom: casusbeschrijving en literatuuroverzicht |
Should Anti-EGFR Agents Be Used in Right-Sided RAS Wild-type Advanced Colorectal Cancer? Lars Triest, C. Debeuckelaere, T. Vandamme, B. Van Den Heuve, J. Van Den Brande, K. Papadimitriou, M. Rasschaert, H. Prenen, M. Peeters Juni 2019 |
Early resuscitation orders in hospitalized oldestold with COVID-19: A multicenter cohort study co-auteur: Vinciane Guyssens Palliative Medicine 1–7 / 2021 |
Letter to the Editor: Premorbid Frailty is a better Prognostic Indicator than Age in Oldest-Old Hospitalized with COVID-19 co-auteur: Vinciane Guyssens Jamda - dec 2020 |
Gastric band slippage in pregnancy: A diagnostic dilemma Victoria Verstraeten, Jonas Erzeel, Simon van de Vrande and Kathleen Scharpé Obstetric Medicine 2023 |
'Myomectomy: Surgical Techniques Anno 2018, A Systematic Review' Faes Tine, Housmans S, Deprest J, Verguts J International Journal of Surgical Procedures, June 2018 |
'Acute renal failure with need for renal replacement therapy as a complication of zoonotic S. zooepidemicus infection: case report and review of the literature' Laurens Veldeman, Katrien De Wilde, Dirk Vogelaers, Evelyne Lerut, An Vonck, Dien Mertens, Annelies Koch & Jan Beckers Acta Clinica Belgica 2018, 73:2, 144-150, DOI: 10.1080/17843286.2017.1326547 |
'Acute renal failure with need for renal replacement therapy as a complication of zoonotic S. zooepidemicus infection: case report and review of the literature' Laurens Veldeman, Katrien De Wilde, Dirk Vogelaers, Evelyne Lerut, An Vonck, Dien Mertens, Annelies Koch & Jan Beckers Acta Clinica Belgica 2018, 73:2, 144-150, DOI: 10.1080/17843286.2017.1326547 |
Anew case of Giant Cell ‘Reparative’ Granuloma of the temporal bone related to trauma |
Diagnosis of Creutzfeldt-Jakob disease after neurosyphilis: just bad luck or misdiagnosed? |
Delayed cerebral thrombosis complicating bacterial meningitis. |
MYELOPATHIE OP BASIS VAN EEN KOPERDEFICIËNTIE |
Real-life assessment of chronic rhinosinusitis patients using mobile technology: The mySinusitisCoach project by EUFOREA |
Caruncula urethrae bij kinderen |
'Hypopituitarism may be an Additional Feature of SIM1 and POU3F2 Containing 6q16 Deletions in Children with Early Onset Obesity' Rutteman B., De Rademaeker M., Gies I., Van den Bogaert A., Zeevaert R., De Vanbesien J., et al. J Pediatri Endocrinol. 2017 Feb |
Variability in hospital treatment costs: a time-driven activity-based costing approach for early-stage invasive breast cancer patients Erin Roman, Brecht Cardoen, Jan Decloedt ,Filip Roodhooft Roman E, et al. BMJ Open 2020 |
Intraoperative ketorolac in high-risk breast cancer patients. A prospective, randomized, placebo-controlled clinical trial Patrice Forget, Gauthier Bouche, Francois P. Duhoux, Pierre G. Coulie, Jan Decloedt, Alain Dekleermaker, Jean-Edouard Guillaume, Marc Ledent, Jean-Pascal Machiels, Véronique Mustin, Walter Swinnen, Aline van Maanen, Lionel Vander Essen, Jean-Christophe Verougstraete, Marc De Kock, Martine Berliere December 2019 |
Intraoperative ketorolac in high-risk breast cancer patients with and without inflammation. A prospective, randomized, placebo-controlled clinical trial.' o.a. Jan Decloedt, Walter Swinnen, 4-8 December 2018 Convention - Texas |
Overview of current implementation and limitations of point-of-care ultrasound in the emergency department: a nationwide survey in Belgium Elke Rimbaut, Evert Verhoeven & Lieven De Smedt Acta Clinica Belgica, mei 2021 |
Awareness and willingness to perform CPR: a survey amongst Flemish schoolchildren, teachers and principals De Smedt L, Depuydt C, Vekeman E, De Paepe P, Monsieurs KG, Valcke M, Mpotos N Acta Clinica Belgica. 2019;74(5):297–316 |
Pneumomediastinum revisited. We should reconsider usual classification. |
A case of voluntary exposure to the venom of the giant leaf frog (Phyllomedusa bicolor). |
'Carbon dioxide poisoning: a literature review of an often forgotten cause of intoxication in the emergency department'. Permentier K, Vercammen S, Soetaert S, Schellemans C. International Journal of Emergency Medicine. 2017 |
Automated formative CPR skills testing and retraining: a tool to improve CPR quality |
Live Cases
The 1st wave of COVID-19 in a Belgian general hospital: a SWOT-analysis |
Process optimization by Kaizen methodology for a Business Continuity Plan for Influenza: 10 interventions that made the difference |
Doctoraatsthesis dr. Anja Braet |
Bl@zuin is de e-nieuwsbrief voor zorgprofessionals.
Voor info, suggesties of vragen kan u terecht op dienst communicatie via 052 25 25 20 of info@azsintblasius.be
Blasius Academie organiseert i.s.m. Vehamed en MED geaccrediteerde navormingen en webinars voor zorgprofessionals.
Daarnaast is er ook een educatief aanbod voor de bevolking.
Klik verder naar deze pagina om de kalender te bekijken.
az Sint-Blasius | Powered by Mentoring Systems