Patiëntendossier

Uw gezondheid is zeer belangrijk voor u. Daarom is het belangrijk dat u een goed zicht hebt op uw gezondheidsdossier.
Via "My Nexuz Health" kan u uw persoonlijk patiëntendossier inkijken en zelf ook afspraken boeken.

Klik op "Open hier uw dossier".

    

 

 

Hulp bij het aanmelden op Mynexuz

Bekijk de instructiefilmpjes (op YouTube):

          en/of

Hulp nodig?
Kom dan langs bij onze infodesk op campus Dendermonde, rechts van het onthaal (1ste verdieping, route 1). Onze vrijwilligers staan klaar om uit te leggen hoe je Mynexuzhealth kan gebruiken. Ze helpen je inloggen, printen je codekaart of wachtwoord of helpen je bij het installeren van de app op je smartphone.
Elke dinsdagvoormiddag van 10 tot 12 uur.
Opgelet: Wegens coronamaatregelen is er momenteel geen bemanning van de infodesk. 

Een afspraak maken via Mynexuz

In het menu 'Afspraken' krijgt u een overzicht van uw geplande en voorbije afspraken.

  • In de web-toepassing van Mynexuz kan u een afspraak maken door op de knop ‘maak afspraak’ links boven te klikken. 
  • Er is ook een gebruiksvriendelijke app-versie van MyNexuzHealth voor gebruik op de smartphone. Via de app kan u een afspraak boeken door op het + teken rechts onderaan te klikken.
  • Online afspraken maken kan momenteel al voor een meerderheid van onze artsen en/of disciplines.

Toelichting bij het inkijken van uw elektronisch patiëntendossier

Als patiënt van een nexuzhealth-ziekenhuis hebt u rechtstreeks toegang tot de medische verslagen uit uw elektronisch patiëntendossier. 

Uw patiëntendossier wordt opgesteld door uw behandelende arts(en), en is bedoeld voor het ondersteunen van uw zorg. Het wordt met andere woorden opgesteld door zorgprofessionals, voor zorgprofessionals. Uw dossier kan daarom bepaalde medische termen of andere gegevens bevatten die voor u niet duidelijk zijn of die vragen oproepen.
De beschikbare informatie werd immers niet bewerkt en niet aangepast qua taalgebruik, inhoud of vorm. Bovendien worden verslagen niet alleen opgesteld op basis van elementen die vastgesteld worden tijdens het onderzoek, de raadpleging, de ingreep of het contact, maar ook op basis van informatie die al aanwezig is in uw patiëntendossier.
Hebt u hierover vragen of wenst u meer informatie? 
Bespreek dit met uw huisarts of behandelende arts tijdens een consultatie. Vragen over uw dossier kunnen niet via telefoon of e-mail besproken worden. 

Bepaalde verslagen zijn niet (meteen) zichtbaar via deze toepassing omdat ze nog niet gevalideerd werden of omdat ze door uw behandelend team als een afgeschermd verslag werden aangeduid. 
Afgeschermde verslagen kunnen gegevens over derden bevatten of gegevens die onder de noemer 'therapeutische exceptie' vallen.
Verslagen vanaf 01/07/2017 zijn beschikbaar 7 dagen na validatie door de arts. Vroegere verslagen moet u opvragen via mevr. Katrien Boodts (zie bij opvragen papieren versie).

Informatie uit uw elektronisch patiëntendossier is strikt persoonlijk en vertrouwelijk. Spring er voorzichtig mee om en deel geen informatie met derden die er geen recht op hebben. Nexuzhealth is niet verantwoordelijk voor eventuele schade, van welke aard en omvang ook, die rechtstreeks of onrechtstreeks veroorzaakt wordt doordat u informatie uit uw patiëntendossier deelt met derden.

Uw vaccinatiestatus bekijken

In de Mynexuzhealth app kan u ook uw vaccinatiestatus opzoeken.
Navigeer hiervoor in de app naar de tab 'externe bronnen'.

Het dossier van uw kind inkijken

Het is mogelijk om toegang te krijgen tot het dossier van uw kind. Hiervoor vraagt u bij MyNexuz Leuven een koppeling aan met het dossier van uw kind. Dit kan enkele dagen duren. Nadien kan u het dossier raadplegen via uw eigen mynexuzhealth-account.
De koppeling aanvragen doet u via deze link: Kan ik als ouder toegang krijgen tot het dossier van mijn kind? - nexuzhealth
U kan de koppeling dus niet aanvragen in az Sint-Blasius.
Voorlopig kan u als ouder, naast de covid-resultaten, enkel de afspraken van uw kind zien.
Vanaf najaar 2021 zal u hier ook de verslagen van uw kind kunnen zien.

Covid-19:
De resultaten van Covid-19 testen worden meteen getoond, ook voor -15 jarige huisgenoten, of u een ouder-kind koppeling hebt of niet. De ouders van een kind dat positief getest wordt op Covid-19 (en dus besmet is met het virus), worden telefonisch verwittigd.

Centrale aansprakelijkheid - verzekeringsaansprakelijkheid

az Sint-Blasius is aansprakelijk voor alle beroepsbeoefenaars die in het ziekenhuis werken. Dit wordt de 'centrale aansprakelijkheid' of 'verzekeringsaansprakelijkheid' van het ziekenhuis genoemd. Dit betekent dat u een klacht tegen een beroepsbeoefenaar kan indienen bij één centraal punt, namelijk de ombudsdienst van het ziekenhuis.
Het ziekenhuis waarborgt ook de vergunningsstatus van het arstenkorps.

Bescherming en beveiliging van persoonsgegevens

Heeft u vragen over ons privacybeleid of over de wijze waarop het ziekenhuis als verwerkingsverantwoordelijke uw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt of verwerkt?

Contacteer ons

klik hier voor uitgebreide info over ons beleid met betrekking tot bescherming en beveiliging van persoonsgegevens.