Artikel

az Sint-Blasius lanceert ‘In dialoog met jou’

20/05/2021

In dialoog met jou. Onder dit motto nodigt az Sint-Blasius patiënten en hun familieleden uit om het gesprek met artsen en ziekenhuismedewerkers aan te gaan. Want betere zorg start met een goed contact.

Sinds enkele dagen kan je er in az Sint-Blasius niet meer naast kijken: van bij het binnenrijden van de parking, tot in de liften en gangen, overal vind je de uitnodigende foto’s en slogans terug.
“Het is een uitnodiging aan de patiënt en zijn familie om de dialoog met ons aan te gaan. Dankzij een open en goed contact kunnen we onze zorg en dienstverlening beter afstemmen op elke unieke persoon”, zegt Karen Pieters, algemeen directeur.
“Wat voor de ene patiënt heel belangrijk is, is dat voor de andere veel minder. Iedereen beleeft een behandeling, een onderzoek of een opname op zijn manier. Geen twee patiënten zijn gelijk. Ook de gezondheidsverwachting van elke persoon is verschillend. We willen daar zoveel mogelijk op inspelen. Door goed te luisteren naar wat echt telt voor de patiënt en naar wat we voor hem of haar kunnen betekenen of doen. We willen patiënten de mogelijkheid geven mee beslissingen te nemen rond hun gezondheid.”

“We hebben ervoor gekozen de uitnodiging tot dialoog permanent zichtbaar te maken in het ziekenhuis, als een bevestiging van ons engagement om als arts en medewerker elke dag werk te maken van een goed contact,” zegt Karen Pieters. “Dit is dan ook geen tijdelijke campagne. Dit is de essentie van het soort ziekenhuis dat we voor onze bevolking willen zijn: niet alleen deskundig en innoverend, maar ook warm en aandachtig voor elke unieke persoon. “

Via folders, via de digitale televisies aan bed van de patiënten, en via de website geeft het ziekenhuis de patiënt ook tips voor een goed gesprek. Meer info: www.azsintblasius.be/indialoog