Artikel

Covid-19 vaccinatiegraad bij personeel az Sint-Blasius = 98%

10/03/2021

In az Sint-Blasius hebben de voorbije weken alle artsen en medewerkers de kans gekregen zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Sommigen hebben momenteel één vaccinatie achter de rug, anderen reeds alle twee. De vaccinatiegraad is bijzonder hoog: 98% liet zich vrijwillig vaccineren.

Wie zich laat vaccineren beschermt niet alleen zichzelf en zijn naaste omgeving, maar ook en vooral de patiënten. “Daarom vonden we het belangrijk dat een zo hoog mogelijk percentage medewerkers zich zou laten inenten”, zegt Karen Pieters, algemeen directeur. “En dat is gebeurd: onze medewerkers lieten zich massaal vaccineren. Een 70-tal mensen konden wegens ziekte nog niet gevaccineerd worden; zij komen de volgende weken nog aan de beurt. Slechts 16 personen, op ruim 1400 artsen, medewerkers en stagiairs, hebben zich niet voor vaccinatie aangeboden. We zijn dan ook ontzettend trots op al onze teams, die opnieuw hebben aangetoond dat zij engagement en kwaliteitsvolle zorg hoog in het vaandel dragen.”

Ook voor de seizoengriep liet een bijzonder hoog aantal medewerkers zich de voorbije winter inenten: niet minder dan 92% van onze medewerkers werd gevaccineerd.

“In het az Sint-Blasius doen we er alles aan om onze patiënten veilige zorg te bieden. Daarom leggen we zoveel nadruk op vaccinatie: zo wordt de kans dat we elkaar of patiënten besmetten bijna nihil, voegt dr. Kristof Van den Hauwe, hoofdarts, toe. ”We willen naar onze algemene bevolking en onze verwijzers dan ook benadrukken dat deze bijzonder hoge vaccinatiegraad van 98% van az Sint-Blasius een veilige omgeving maakt en een belangrijke stap is naar volledige bescherming van onze collega’s én patiënten. Dit betekent ook dat er geen reden is om kwaliteitsvolle zorg uit te stellen en dat willen we toch ook nogmaals benadrukken!”

We geven onze medewerkers een grote pluim en roepen de bevolking op om massaal in te gaan op de vaccinatie-oproep. Alleen zo kunnen we Covid-19 overwinnen.