Artikel

Covid-safe ticket voor bezoekers en begeleiders van patiënten op raadpleging

02/11/2021

Naar aanleiding van het stijgend aantal covid-19 besmettingen en hospitalisaties geldt vanaf vandaag, 2 november 2021, een aangepaste regeling voor bezoekers en begeleiders van patiënten.

→ Bezoek aan opgenomen patiënten kan dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur, enkel op vertoon van een Covid-safe ticket; maximaal 1 bezoeker per patiënt, gedurende maximaal 1 uur. Er gelden een paar uitzonderingen op specifieke diensten, alle details op onze coronapagina: www.azsintblasius.be/corona.

→ Ook begeleiders van patiënten op raadpleging moeten een Covid-safe ticket kunnen tonen. We vragen nog steeds om zoveel mogelijk alleen, of met maximaal één begeleider te komen voor uw raadpleging, onderzoek of opname.

→ Toon uw Covid-safe ticket samen met uw identiteitsbewijs (e-ID) aan onze medewerkers in de inkomhal. Met de invoering van deze maatregel, garanderen we de veiligheid van onze patiënten, bezoekers én medewerkers. Houd uw certificaat en e-ID klaar wanneer u op bezoek komt.

→ Draag ook steeds een chirurgisch mondmasker zolang u in het ziekenhuis bent, ook wanneer u als bezoeker op de kamer van de patiënt bent.

Een Covid-safe ticket verkrijgen, kan door de CovidSafeBE-app te installeren of te surfen naar www.covidsafe.be. Er zijn 3 verschillende certificaten mogelijk:
- Een vaccinatiecertificaat bewijst dat u volledig gevaccineerd bent.
- Met een testcertificaat kan u bewijzen dat u een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was (72 u geldig).
- Een herstelcertificaat toont aan dat u hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test.

Dank voor het respecteren van onze richtlijnen. #samentegencorona