Artikel

Herkent u de symptomen van een beroerte?

04/06/2018

Iedere dag krijgen 52 mensen in België een beroerte. De gevolgen zijn vaak ernstig: overlijden, blijvende verlammingen, spraakstoornissen, hulpbehoevendheid. Hoewel een beroerte op elke leeftijd kan toeslaan, treft ze vooral de oudere bevolking. Het aantal beroertes neemt door de vergrijzing dan ook toe.

De symptomen van een beroerte herkennen en snel reageren, kan voor het herstel een groot verschil maken. Hoe sneller de behandeling in het ziekenhuis kan starten, hoe beter de vooruitzichten voor overleving en herstel. Helaas worden de symptomen van een beroerte worden vaak niet onmiddellijk herkend. Niet alle patiënten worden tijdig verwezen naar een gespecialiseerde eenheid voor beroertezorg, zoals die in az Sint-Blasius. 

 

Het beroerteteam van az Sint-Blasius heeft zich daarom geëngageerd om in Dendermonde en omliggende gemeenten gratis infomomenten te geven voor de bevolking.
Neuroloog dr. Regilio Oedit en hoofdverpleegkundige Piet Temmerman willen op die manier de bewustmaking rond beroerte vergroten. 

De Blasius Academie en het stadsbestuur Dendermonde zetten samen in op voorlichting en sensibilisering. De gratis infoavond in Dendermonde vindt plaats op 14 juni, in zaal Belgica Bis. De infoavond duurt één uur, er is ruim tijd voor vraagstelling. Iedereen is welkom, mits inschrijving vooraf.
Meer info en inschrijving: