Artikel

Maart is internationale maand van dikkedarmkanker: neem deel aan onze online infosessie

18/03/2021

Blasius Academie organiseert online infosessie op 23 en 25 maart

Wanneer dikkedarmkanker in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt, heb je 90% kans om te genezen.
Deelname aan het tweejaarlijks Vlaams bevolkingsonderzoek voor mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar is dan ook van levensbelang.

Maart is internationaal de maand waarin extra aandacht gaat naar de preventie en de gevolgen van dikkedarmkanker. Daarom organiseert de dienst gastro-enterologie van az Sint-Blasius in samenwerking met Blasius Academie een online infosessie rond dikkedarmkanker en het belang van tijdig onderzoek.
Wat is dikkedarmkanker? Wat zijn de symptomen? Hoe kan het vroegtijdig opgespoord worden? Kan je het voorkomen? Wat is een coloscopie? Onze gastro-enteroloog dr. Lars Triest geeft graag een antwoord op al deze vragen.
“Tijdig onderzoek maakt het verschil. Hoe sneller we darmkanker opsporen, hoe hoger de kans op genezing”, zegt dr. Lars Triest, gastro-enteroloog in az Sint-Blasius en expert in kanker in het spijsverteringstelsel. “Screening is altijd aangeraden. Veel patiënten die twijfelden of ze zouden deelnemen aan de screening, zijn achteraf ontzettend blij dat ze er tijdig bij waren. Tijdens de infosessie leggen we uit hoe de opsporing werkt, en waarom er geen reden tot paniek is, zelfs niet bij een positief resultaat.”

De infosessie zal ook een filmpje bevatten, waarin de arts en een gespecialiseerd verpleegkundige vanuit de onderzoekslokalen informatie geven. Die film zal later ter beschikking gesteld worden op onze website en Youtube pagina. “We willen alle onnodige bezorgdheden wegnemen”, zegt dr. Triest.

Online sessie
De infosessie verloopt online. De deelnemers volgen de sessie dus thuis, via pc, laptop, tablet of smartphone. Veilig en gemakkelijk! Wie vragen heeft rond het gebruik van het online programma, helpen we met plezier verder.

Info en inschrijving: www.azsintblasius.be/blasiusacademie

 
dr. Lars Triest, gastro-enteroloog