Artikel

Nominatie MSD Award

01/10/2013

voor centrum voor chronische nierinsufficiëntie

voor centrum voor chronische nierinsufficiëntie

Het centrum voor chronische nierinsufficiëntie van az Sint-Blasius is genomineerd voor een project n.a.v. de 'MSD Health Literacy Well Done-award'. Deze Award bekroont een innovatieproject inzake "gezondheidswijsheid" (health literacy).  
Het dialyseteam nam in de loop van 2012 en 2013 een reeks initiatieven inzake gezondheidseducatie en werkte een informatie- en vormingspakket uit over de verschillende dialysevormen met hun voordelen en beperkingen. Het pakket bevat modules voor de brede bevolking en patiënten, en modules voor zorgprofessionals. 
Het doel is om de patiënt met terminale nierinsufficiëntie de mogelijkheid te bieden om de voor hem of haar meest optimale behandeling te kiezen, rekening houdend met zijn/haar niveau van zelfstandigheid. Geïnformeerde keuze leidt tot verhoogde therapietrouw en participatie, en uiteindelijk tot een betere gezondheidstoestand.

Op 8 oktober aanstaande worden de winnaars van de MSD Award in elke categorie bekend gemaakt op een ceremonie in het museum voor geneeskunde in Anderlecht.