Artikel

Óscar Romerocollege stelt artistieke werkstukken Theolympiade tentoon in AZ Sint-Blasius

27/02/2023

Dit jaar nam het Òscar Romerocollege deel aan de Theolympiade, een wedstrijd georganiseerd door de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs voor het vak godsdienst.

Het thema van deze derde editie luidde: “Alles van waarde is weerloos: mens-zijn in kwetsbaarheid en hoop”. De wedstrijd bekroont leerlingen die in een essay of met een creatief werkstuk op een originele manier aan de slag gingen met dit thema. In één van de categorieën had het College meteen een winnaar: Lander Vanwildemeersch bekoorde de jury met het zelfgeschreven lied “Alles Anders”.

Tijdens de veertigdagentijd stellen de leerlingen hun werkstukken tentoon in het AZ Sint-Blasius. De school en de dienst zingeving en pastorale zorg sloegen de handen in elkaar. Aangezien het thema dicht aanleunt bij de realiteit van het ziekenhuis, zag de dienst zingeving en pastorale zorg een potentieel in de tentoonstelling. Je vindt er creaties in verschillende artistieke vormen: fotografie, beeldhouwkunst, poëzie en muziek, waarvoor de school de prijs binnensleepte. De collectie is te  bekijken van 22 februari tot 6 april, tijdens de openingsuren van de dienst raadplegingen (van 8 uur tot 20 uur).

Miriam Buelens, godsdienstleerkracht derde graad aan het Òscar Romerocollege, zegt: “Toen ik in september het thema van de theolympiade voorstelde gingen veel van mijn leerlingen enthousiast de uitdaging aan. Lander is dan met zijn liedje wel de winnaar geworden, maar ik was vooral blij en ontroerd te ervaren hoe veel leerlingen met het thema zijn omgegaan, wat zij creëerden en wat hun verhaal bij hun werk was.”