Artikel

Samen met jou een zorglengte voorop

17/03/2021

az Sint-Blasius zet trotse medewerkers in als ambassadeurs voor een job in de zorgsector

In vele sectoren zorgde de coronacrisis voor een rem op de tewerkstelling. Maar in de zorgsector werd de noodzaak aan voldoende en kwalitatief personeel nogmaals erg duidelijk. Zonder al die hoofden en handen aan het bed van de patiënt, en zonder het organiserend, logistiek, ondersteunend personeel, hadden we niet het hoofd kunnen bieden aan deze crisis.
In de nasleep van de eerste coronagolf werd midden vorig jaar op federaal niveau een nieuw sociaal akkoord onderhandeld, met structurele maatregelen voor de zorgsector. Een van die maatregelen is extra personeelsbudget. Extra mensen kunnen aanwerven, zorgt ervoor dat onze medewerkers meer kwalitatieve tijd aan het bed van de patiënt kunnen besteden.

Ook in az Sint-Blasius worden de komende weken en maanden extra verpleegkundigen aangeworven.

De job van verpleegkundige is de laatste jaren een knelpuntberoep geworden. Het is geen makkelijke zoektocht om gemotiveerde en competente (hoofd-)verpleegkundigen te vinden. Nochtans is het een heel waardevolle job. Verpleegkundigen krijgen in ons ziekenhuis alle kansen om te groeien en zichzelf te ontplooien.

Onze eigen medewerkers zijn de ideale ambassadeurs om een beroep in de zorgsector te promoten. Het zijn zij die aan het woord en in beeld komen in onze nieuwe wervingscampagne. De troeven van az Sint-Blasius als werkgever, waarop wij als organisatie inzetten, worden in deze campagne door verschillende medewerkers bevestigd: professionaliteit, ontwikkelingsmogelijkheden, familiale sfeer en een goede balans tussen werk en privéleven.


 

Werken bij ons?

Proef van de dynamische en familiale sfeer in az Sint-Blasius via de film op Youtube,
waarin onze collega's getuigen over hun job in het ziekenhuis.


Check onze vacatures op www.azsintblasius.be/werken-bij-ons.