Artikel

Mira: Netwerk az Sint-Blasius met AZ Lokeren en AZ Nikolaas

06/02/2020

Netwerk voor hedendaagse en persoonsgerichte gezondheidszorg

Op dinsdag 21 januari 2020 werd vzw Mira opgericht, de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond het AZ Lokeren, het AZ Nikolaas en het az Sint-Blasius zal beheren.

Het netwerk telt acht campussen: Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Zele, met een totaal van 1418 erkende ziekenhuisbedden. Het zorggebied van het netwerk omvat ruim 400.000 inwoners en vormt een geografisch samenhangend gebied, dat samenvalt met de nieuwe eerstelijnszones (N-O Waasland, Z-W Waasland en Dender).

De naam van het netwerk, 'Mira', verwijst naar de gekende Mira-brug in Hamme, middenin de nieuwe regio. 'Mira' staat ook symbool voor de drie ziekenhuizen, die de brug slaan naar elkaar en naar alle externe zorgprofessionals in de regio. Het netwerk zal ook uitdrukkelijk in dialoog gaan met patiënten en hun familie, en verantwoordelijkheid opnemen voor de best mogelijke gezondheid van de bevolking in de regio.

De nieuw samengestelde raad van bestuur stelde Prof. Dr. Anne De Paepe aan als voorzitter.

Anne De Paepe is hoogleraar in de humane en medische genetica aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.  Van 2013 tot 2017 was zij rector van de Universiteit Gent.

De Mira ziekenhuizen delen een gemeenschappelijke visie op hedendaagse en patiëntgerichte gezondheidszorg, waarin samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de verschillende medische en paramedische diensten, met huisartsen en andere externe zorgprofessionals, én met patiënten.

Meer info: www.azsintblasius.be/vzwmira