Artikel

Voedingsdienst az Sint-Blasius krijgt hoogste onderscheiding

15/01/2019

Het  Smiley-label van het FAVV staat garant voor goede hygiënepraktijken en een sluitend controlesysteem dat de voedselveiligheid waarborgt.

Het is de ambitie van az Sint-Blasius om onze patiënten uitstekende en veilige zorg en een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden. Voedselveiligheid is hier een essentieel onderdeel van.
Na een uitgebreide audit heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist om de voedingsdienst van az Sint-Blasius het Smiley-label toe te kennen, een belangrijk kwaliteitscertificaat voor grootkeukens. Het is een erkenning voor sluitende kwaliteitscontroles en gegarandeerde voedselveiligheid.
Het label met lachend gezicht en opgestoken duim kan driejaarlijks verlengd worden.

“Het az Sint-Blasius heeft een eigen keuken waar dagelijks 1500 maaltijden worden bereid voor patiënten, bezoekers en medewerkers” zegt Karen Pieters, algemeen directeur. “De kwaliteitsevaluaties bestaan uit drie lagen.  Naast de permanente interne controles door onze eigen medewerkers, laten we maandelijks ook een controle uitvoeren door een gespecialiseerde onafhankelijke externe firma. Deze firma controleert onze voedingsdienst op alle componenten van voedselveiligheid, zoals hygiëne, correcte temperatuur bij bewaren, voorraadbeheer, infrastructuur,….Tenslotte wordt onze voedingsdienst geïnspecteerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Op basis van de inspectie op 29 november 2018 kende het FAVV ons haar hoogste kwaliteitsonderscheiding toe. Het Smiley-label toont aan dat de keuken van az Sint-Blasius voldoet aan alle gestelde eisen van bij de aankoop tot en met het opdienen van de maaltijden.”

Karen Pieters: “De toekenning van het label is de beloning voor enkele jaren hard werken, met het hele team. Elke medewerker van de voedingsdienst draagt ertoe bij dat de voedselveiligheid gegarandeerd wordt, driemaal per dag, 365 dagen per jaar. Een resultaat om trots op te zijn.”

Fototentoonstelling: achter de schermen van de voedingsdienst van az Sint-Blasius
Sta je er wel eens bij stil wat er achter de schermen van het restaurant vooraf gaat aan het moment waarop jij je maaltijd opeet? We brengen het in beeld aan de hand van een fototentoonstelling waarin de verschillende medewerkers van de voedingsdienst de hoofdrol spelen.

De fototentoonstelling is vrij te bezoeken tot en met 14.02.2019 dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur
Locatie: gang polikliniek, 1ste verdieping, campus Dendermonde