Mira netwerk

Het Mira ziekenhuisnetwerk

Mira is de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond AZ Sint-Blasius en Vitaz (AZ Lokeren en AZ Nikolaas) beheert.
De letter M in het logo vormt een als het ware een brug en verwijst naar de Mira-brug in Hamme.
Ze staat ook symbool voor de drie ziekenhuizen, die de brug slaan naar elkaar, naar alle externe zorgprofessionals in de regio, en niet in het minst naar patiënten en bevolking.


Op dinsdag 21 januari 2020 werd vzw Mira opgericht, de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond Vitaz en AZ Sint-Blasius zal beheren.

Het netwerk telt acht campussen: Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Zele, met een totaal van 1418 erkende ziekenhuisbedden.

Het zorggebied van het netwerk omvat ruim 400.000 inwoners en vormt een geografisch samenhangend gebied, dat samenvalt met drie eerstelijnszones (N-O Waasland, Z-W Waasland en Dender).

 

 

 

 

 

 

 

De raad van bestuur stelde Prof. Dr. Anne De Paepe aan als voorzitter.

Anne De Paepe is hoogleraar in de humane en medische genetica aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.
Van 2013 tot 2017 was zij rector van de Universiteit Gent.

vlnr op de foto:
dhr. Jozef Schoonjans (ondervoorzitter), prof. dr. Anne De Paepe (voorzitter) en prof. Herman Nys (ondervoorzitter) 

 

De Mira ziekenhuizen delen een gemeenschappelijke visie op hedendaagse en patiëntgerichte gezondheidszorg, waarin samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de verschillende medische en paramedische diensten, met huisartsen en andere externe zorgprofessionals, én met patiënten.