Mira netwerk


Op dinsdag 21 januari werd vzw Mira opgericht, de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond het
AZ Lokeren, het AZ Nikolaas en het az Sint-Blasius zal beheren.

Het netwerk telt acht campussen: Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Zele, met een totaal van 1418 erkende ziekenhuisbedden.

Het zorggebied van het netwerk omvat ruim 400.000 inwoners en vormt een geografisch samenhangend gebied, dat samenvalt met de nieuwe eerstelijnszones (N-O Waasland, Z-W Waasland en Dender).

De naam van het netwerk, 'Mira', verwijst naar de gekende Mira-brug in Hamme, middenin de nieuwe regio. 'Mira' staat ook symbool voor de drie ziekenhuizen, die de brug slaan naar elkaar, naar alle externe zorgprofessionals in de regio, en naar patiënten en bevolking.

 

 

 

De nieuw samengestelde raad van bestuur stelde
Prof. Dr. Anne De Paepe aan als voorzitter.

Anne De Paepe is hoogleraar in de humane en medische genetica aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.
Van 2013 tot 2017 was zij rector van de Universiteit Gent.

vlnr op de foto:
dhr. Jozef Schoonjans (ondervoorzitter), prof. dr. Anne De Paepe (voorzitter) en prof. Herman Nys (ondervoorzitter) 

 

De Mira ziekenhuizen delen een gemeenschappelijke visie op hedendaagse en patiëntgerichte gezondheidszorg, waarin samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de verschillende medische en paramedische diensten, met huisartsen en andere externe zorgprofessionals, én met patiënten.