Diabetescentrum

  Het diabetesteam voor medische begeleiding, informatie en educatie bestaat uit:

  Voor uitgebreide informatie over het diabetescentrum, klik hier.

  Voor informatie over de diabetesconventie, klik hier.

  Informatie voor mensen met diabetes in tijden van corona

  Als diabetesteam staan wij garant voor een kwaliteitsvolle zorgverlening en opvolging van uw diabetes. Het is belangrijk dat de zorg voor uw diabetes ook in corona-tijden gegarandeerd blijft.

  Vanaf 4 mei start het diabetesteam opnieuw met beperkte raadplegingen. Hierbij dienen wij op dit moment nog voorrang te geven aan nieuwe gediagnosticeerde diabetespatiënten, diabetespatiënten met een intensief insulineschema/insulinepomp, zwangere diabetespatiënten en patiënten met een nieuwe endocrinologische problematiek.

  Diabetespatiënten die reeds opgevolgd worden via het 'diabetes zorgtraject' zullen in de komende periode in de eerste plaats opgevolgd worden door hun huisarts. In overleg met de huisartsen werd beslist de controleconsultaties bij de endocrinoloog een half jaar uit te stellen. Daarom raden wij, in afwachting tot uw volgende consultatie bij uw endocrinoloog, ten zeerste aan om een tussentijdse bloedafname te laten doen bij uw huisarts. Indien uw huisarts oordeelt dat uw diabetes niet goed geregeld is of mocht dit uit de bloedafname blijken, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een eventueel vervroegde afspraak.

  Wij zullen zelf op een later tijdstip contact met u opnemen voor een nieuwe afspraak; u hoeft hiervoor niets te doen. U hoeft zich geen zorgen te maken rond de continuïteit van uw zorgtraject. De overheid heeft de voorwaarden éénmalig aangepast.  De lopende zorgtrajecten worden automatisch behouden en verlengd. Er moet voor deze periode minimum 1 controle zijn bij de behandelend endocrinoloog/24 maanden.

  Conventie patiënten die in rusthuizen verblijven, hoeven niet fysiek naar het ziekenhuis te komen, de patiënt/familie of rusthuis personeel zal telefonisch gecontacteerd worden voor verder advies. 

  Uiteraard blijven we steeds ter beschikking bij verdere vragen, op 052 252677 of via diebetescentrum@azsintblasius.be.

  Ter info: de Diabetesliga heeft voor alle personen met diabetes veel voorkomende vragen en antwoorden m.b.t. corona op een rijtje gezet, op de website www.diabetesliga.be. Uiteraard geven we zelf ook graag informatie. Via deze link (pdf) vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen omtrent diabetes. 

  Afspraken:

  Maak steeds vooraf een afspraak bij het secretariaat:
  052 25 26 77

  Openingsuren diabestescentrum:

  • Campus Dendermonde
   maandag tem vrijdag van 8.30 tot 16.00u
  • Campus Zele
   donderdag van 14.00 tot 16.00u

  Komt u op raadpleging in Dendermonde schrijf u dan eerst in vaan de kiosken aan het onthaal (route 1, eerste verdieping).

  Vragen?

  052 25 26 77 of diabetescentrum(at)azsintblasius.be

  Test uw kennis over diabetes

  Beantwoord de vragen die u hier vindt. 

  De antwoorden staan hier.