Sportraadpleging

Sportraadpleging

Voor wie?

Sporters kunnen terecht op de sportraadpleging bij na verwijzing door de huisarts.
De sportraadpleging richt zich

  • tot sporters met blessures: voor een professionele behandeling en advies
  • tot sporters die hun conditie willen kennen: voor een maximale inspanningstest met lactaatmetingen, op fiets of loopband
  • tot alle sporters en tot iedereen die wilt beginnen sporten: voor een sportmedisch geschiktheidsonderzoek

Het sportmedisch geschiktheidsonderzoek helpt sporters om hun sport op gezonde wijze uit te oefenen en gezondheidsrisico's en blessures te vermijden. 

Wat houdt het in?

Dr. Annelies Truyers is erkend sportkeuringsarts en voert het sportmedisch geschiktheidsonderzoek uit volgens de Vlaamse Richtlijn Sportmedisch Onderzoek (VRSO). 
Het onderzoek bestaat uit een grondige bevraging, een lichamelijk onderzoek aan de hand van de Spartanova preventiemodule, een electrocardiogram (vanaf 14 jaar) en een bloedafname. Aanvullende testen kunnen gepland worden indien aangewezen. 
Het onderzoek is vrijblijvend, tenzij uw sportfederatie het verplicht oplegt aan haar leden.

Na dit onderzoek kan een attest afgeleverd worden dat u kan gebruiken voor uw sportfederatie of voor deelname aan sportevenementen. 

Voorbereiding 

Indien u een sportmedisch geschiktheidsonderzoek wenst, gelieve dan eerst bij uw huisarts langs te gaan voor een bloedafname. 

Neem de door uzelf ingevulde vragenlijst (klik hier) mee naar uw huisarts, en vraag of uw huisarts een tweede document (klik hier) wil invullen. 
Uw huisarts vertelt u welke afspraken u vervolgens dient te maken, afhankelijk van het resultaat van de bloedafname en de vragenlijsten. Breng de twee ingevulde documenten mee naar het sportmedisch geschiktheidsonderzoek.


Klik hier voor onze folder over de sportraadpleging.

Praktisch

Waar en wannneer

iedere maandagnamiddag, woensdagvoor- en namiddag of vrijdagnamiddag 
campus te Dendermonde
bij dr. Truyers 

Afspraken 

centraal afsprakenbureau 052 25 25 05