Revalidatie

  Wegens de covid-19 situatie kan uw revalidatie anders verlopen dan normaal. 
  Informeer u over de geldende corona-maatregelen (via de telefoonnummers op deze pagina). 

  Team

  De dienst wordt begeleid door de artsen fysische geneeskunde

  Er werken ook

  Revalidatie na corona

  Heb je corona gehad? Heb je last van vermoeidheid, krachtsverlies, verminderd concentratievermogen? Of heb je het moeilijk de ziekte en het herstel te verwerken? Neem dan contact op met je huisarts.
  Corona kan bij sommige mensen een weerslag hebben op de dagelijkse activiteiten zoals werkhervatting, hobby’s, sporten,… 

  Het revalidatieteam van az Sint-Blasius wil jouw herstel stimuleren en optimaliseren, via een programma speciaal voor mensen die corona doorgemaakt hebben. Lees hier de folder.

  Vóór uw opname: heup- en/of knieprothese

  Krijgt u binnenkort een heup- of knieprothese?
  Om uw revalidatie na de operatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen, vragen we u vooraf oefeningen te doen om uw beweeglijkheid te verhogen en uw spierfunctie te verbeteren. Zo kan u zelf bijdragen tot een optimaal resultaat van de ingreep.
  Download hier de brochures (pdf): 

  Tijdens én na uw opname

  Bij heel wat ingrepen en behandelingen krijgt u, op voorschrift van uw behandelende arts, kinesitherapie en multidisciplinaire revalidatie. De oefeningen vinden plaats ofwel in de kamer, ofwel in de oefenzaal op de derde verdieping (volg route 109). 

  Ook na uw ontslag uit het ziekenhuis kan u komen revalideren in az Sint-Blasius. Onze expertise en een uitgebreid gamma aan oefentoestellen en apparatuur staan daar ter beschikking.

   

  Klik hieronder voor meer informatie over 

  Bekijk onze folders over mogelijke onderzoeken en behandelingen op de pagina 'Goed geïnformeerd'